Anubis Anubis
 
  Encryptie

Het versleutelen van gegevens (encryptie) is van vitaal belang. Gezien de huidige wetgeving, eisen van klanten en risico's die met de opslag van informatie samenhangen, wordt beveiliging van informatie, met bijvoorbeeld encryptie, een steeds belangrijker punt van aandacht binnen organisaties. Hoewel computersystemen meestal niet worden gestolen vanwege de opgeslagen informatie, is bescherming van de gegevens op een laptop of PDA toch belangrijk. Naast wettelijke eisen -de wet op de bescherming van privacy gevoelige informatie verplicht veilige opslag van gegevens- is het spreekwoord "de gelegenheid maakt de dief" hier zeker van toepassing. Een laptop of PDA die eenvoudig al haar informatie prijs geeft zal eerder uitnodigen tot nader onderzoek dan een laptop waarvan de informatie onleesbaar is. En al lijkt de informatie op een laptop onbelangrijk, feit blijft dat er veel informatie vanaf is te halen die weer misbruikt kan worden voor bijvoorbeeld aanvallen op het bedrijfsnetwerk. Denk bijvoorbeeld aan alle gebruikersnamen en wachtwoorden die zijn opgeslagen in de cache, de browserhistorie, etc. Daarnaast is er ook het risico van het bekend worden dat uw gegevens op straat liggen, niet gering. Wij hebben de afgelopen tijd meerdere malen in het nieuws kunnen zien wat een schade dat kan geven!

Encryptie, oftewel het versleutelen van informatie, geeft u de zekerheid dat bij verlies of diefstal van laptop en andere devices niemand uw gevoelige gegevens (persoonsgegevens, klantgegevens, bedrijfsgegevens) in handen krijgt. Een prima methode om de vertrouwelijkheid en veiligheid van gegevens te waarborgen. Zelfs wanneer deze gegevens buiten de fysieke muren van de organisatie worden gebracht.

Er zijn een aantal krachtige oplossingen beschikbaar: McAfee Endpoint Encryption, SecureNotebook, SecureFolder, SecurePDA. Deze oplossingen worden hier onder verder toegelicht.


Tel: (+31)(0)13 5430055 Fax: (+31)(0)13 5439649